X
(+31) 40 2902345 info@taalbrug.nl

Groep C1

Vakantie

Dit is alweer het einde van een fijn en gezellig schooljaar in groep C12! Wij wensen alle kinderen véél succes in hun nieuwe groep komend schooljaar! En voor nu:

fijne vakantie2

Zomervakantie

vakantieOnze laatste bordles van dit jaar gaat over de zomervakantie. Zie hiervoor bordles 24: zomervakantie.
Geen betere manier om dit heerlijke schooljaar af te sluiten dan met vooruitblikken op 6 zonnige weken vrij. We gaan weer heerlijk bijtanken en hebben al weer héél veel zin in het nieuwe schooljaar. Kijk voor de bordles hier of klik op bordlessen

 

We gaan op schoolreis

klimbim

En dan gaan we dit schooljaar natuurlijk ook op schoolreis! We hebben er lang naar uit gekeken en krijgen wat we verdienen. Het is heerlijk weer en we genieten met volle teugen: tijdens de busrit (op de heenreis bovenin wat zeer spannend is en op de terugweg onder in de bus waar tafeltjes in de bus staan waar we gezellig aan kunnen zitten) en natuurlijk het helemaal in de speeltuin zelf! We klimmen en klauteren, zwieren en zwaaien en snoepen ondertussen van de heerlijke frietjes met knakworst, snoepgoed en zakjes chips. We drinken de hele dag door zoveel als we willen. En spelen maakt dorstig! Helaas valt Hisham bij thuiskomst uit de bus waardoor hij een klein sneetje boven zijn oog oploopt. Een vervelend einde van een verder perfecte dag! Klik maar op de banner van Klimbim voor de foto’s.

Het laatste leeswoord

schrijfhok

Ons laatste leeswoord is het woord hok. De letter die we hierbij leren is de letter /o/. Bij het opruimen van een schepje in het hok, vinden Jordy en juf Miriam een plastic tas. Hé, er zitten allemaal oranje spulletjes in. We laten onze vondst aan de kinderen in de klas zien en zo ontstaat onze nieuwe bordles. We willen natuurlijk dat ons land gaat winnen bij het wereldkampioenschap voetbal. Veel mensen in Nederland moedigen de spelers van het Nederlands elftal aan en versieren hun huis oranje. Onze klas wordt ook oranje versierd. Zie hiervoor bordles 23 voetbal. Kijk voor de bordles hier of klik op bordlessen

vlaggetjes

Mug

muggenlesJuf Carla heeft een piraat ontmoet die enkele muggen heeft gevangen. De piraat is gestoken door de muggen en zit onder de bulten. Het jeukt verschrikkelijk! Wij bedenken wat de piraat kan doen en maken er een mooie bordles over. Zie hiervoor bordles 20: krabben? Kijk voor de bordles hier of klik op bordlessen

schrijfmugHet leeswoord bij deze bordles is het woord mug. De letter die extra aandacht krijgt is de letter /m/.
In deze periode valt ook onze juffendag. Die staat dan natuurlijk in het teken van … Piraten!

Piraten(juffen)dag

piratenWe vieren natuurlijk ook dit schooljaar weer juffendag! En wat is het een gezellige dag: verkleed als piraatjes komen alle kinderen én juffen op school. De juffen worden verwend met gezellige liedjes, prachtige tekeningen en knutselwerkjes en lieve felicitaties en knuffels.

Daarna zijn de juffen aan de beurt om alle kinderen te verwennen met (door juf Anneke gebakken) piratencupcakes. Mmmmm… smullen maar.

Na de ochtendpauze is het tijd voor actie. In groepjes gaan we aan het werk met 5 verschillende activiteiten: een piratenbordspel, piratensjoelen, memorie, zeevishengelspel en knutselen (een verrekijker of een piratenhaak). schat

Daarna is er een heerlijke piratenlunch: broodjes worst en poffertjes, daar houden piraten van!

Na de middagpauze is er tenslotte een piratenspeurtocht. We gaan op jacht naar de schat met behulp van een grote schatkaart. We vinden de schat in onze eigen zandbak op de speelplaats. De schatkist zit boordevol piratengeld en grabbelcadeautjes. We mogen allemaal grabbelen, spannend hoor! Tenslotte nog even lekker buiten spelen. Moe maar voldaan gaan alle piraatjes van groep C1 naar huis!

Een tussendoortje…
schaap

Rik Xian brengt een klein zakje met iets donkers er in mee naar school. Wat is dat nou? We proberen van alles te bedenken maar weten het eigenlijk niet. We voelen er aan en ruiken: bah, dat stinkt! Rik Xian vertelt ons dat hij naar de schapenboerderij is geweest en daar heeft gezien hoe de boer de schapen scheerde. We maken weer een mooie bordles. Zie hiervoor bordles 21: de schapenwol. Kijk voor de bordles hier of klik op bordlessen bovenaan de pagina. We hebben bij dit thema geen leeswoord, het is dus echt een tussendoortje, maar wel een interessant tussendoortje!

 

ei_raamZon

Juf Rini laat per ongeluk een zakje chocolade-eitjes op de vensterbank liggen. En dat terwijl de zon heerlijk schijnt. Dat is niet zo handig hoor juf! Wij weten wel wat er dan gebeurt. Kijk hiervoor maar eens bij bordles 20: gesmolten?
Het woord wat we hierbij leren is het woord zon en de letter ie daarbij hoort is de letter /n/.
Kijk voor de bordles hier of klik op bordlessen bovenaan de pagina.

shrijfzon

 

Vis

vissen

Juf Miriam laat op woensdag haar boodschappentasje zien. Wat heeft ze vanochtend voor schooltijd al gekocht? We zien 2 verse vissen in een bakje. De kop en de staart zitten er nog aan. Deze vissen zijn gevangen door een visser. We weten heel goed hoe dat in zijn werk gaat. Er volgt een leuk gesprek en zo ontstaat onze nieuwe bordles. Zie bij bordles 19: de gevangen vis. Kijk voor de bordles hier of klik op bordlessen bovenaan de pagina
Het nieuwe leeswoord is niet moeilijk te raden. Dat is natuurlijk…. vis! De letter die we hierbij leren is de /i/.

Week van de Lentekriebels

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.