X
(+31) 40 2902345 info@taalbrug.nl

Groep Toledolaan G3

Schoolreisje Billy Bird

billyKlik maar op Billy Bird dan kunt u zien hoeveel plezier we hebben gehad en hoe leuk we samen hebben gespeeld! Veel meer hoeven we niet te vertellen over deze geslaagde dag! Het was een heerlijke dag met mooi weer. Wat wilden we nog meer?!
En de gastvrijheid en vriendelijkheid van het prettige speelpark Billy Bird!
Voor velen voor herhaling vatbaar!
Groeten van iedereen van G3.

 

Taalbrug Sportdag op Noord

sportdagDonderdag 12 juni hadden wij de jaarlijkse sportdag op het sportcomplex van Eindhoven Noord.
We liepen er vanuit school naar toe. Dat was best een stukje lopen maar we hadden volop energie.
We zouden op deze dag de volgende sporten gaan beoefenen:
rugby, handbal en hockey.
Op de foto’s kunt u zien hoe fanatiek we met z’n allen aan deze sporten bezig waren. Sommigen van ons gingen zelfs in de pauze ook nog door met een balletje gooien op het handbalveld.
Aan het einde van de geslaagde dag moesten we ook weer naar school terug lopen. De terugweg ging iets langzamer dan de heenweg. We waren nu toch wel erg moe van heel de dag sporten. Met een ijsje verdween de vermoeidheid al snel.
Volgende keer kunt u nog iets lezen over de belevenissen van ons schoolreisje.
We hebben namelijk op donderdag 26 juni ons schoolreisje naar Billy Bird.

Tot dan!
Groeten van alle leerlingen en juffen van G3

 

kikkerVoorjaar in de paddenpoel

In de herfst is G3 naar de paddenpoel geweest om deze klaar te maken voor de winterperiode. In het voorjaar mochten we nog eens terugkomen en wel op maandagmiddag 19 mei jongstleden. Het was dit keer tijd om naar kikkerdril en dikkopjes te kijken. Met een schepnet, zoekkaarten en loepjes werden de dieren bekeken. We vonden het super leuk! Kijk maar eens naar de foto’s.

 

Kikkers, kikkers, en nog meer kikkers

kikkeristkikkerboekDit is de titel van een boek dat geschreven is door Elke van Lieshout Erik van Os. En dit boek werd gepresenteerd en aangeboden aan de schrijvers bij de paddenpoel, waar groep G3 en H6 al heel veel hebben mee geholpen om die poel netjes te houden.
Met z’n allen trokken we met goede moed naar de paddenpoel. Het regende wel wat, maar dat beetje regen kon ons niet deren. Daar aangekomen stond de kikkerist al in de poel te scheppen met zijn schepnet.

Onder de toespraak, ging het al een beetje harder regenen en toen de boeken uiteindelijk door de kikkerist aan de schrijvers werden overhandigd, toen kwam de regen met bakken uit de hemel vallen.
De rest van het programma werd dus maar naar binnen verplaatst, want daar was het in ieder geval droog. Er zijn wel een heleboel handdoeken nat geworden.
Enkele kinderen hebben iets over deze happening geschreven en dat kunt u hier lezen (klik maar op de boekenkaft).
Ook de foto’s kunt u hier bewonderen. Klik daarvoor maar op de foto.

 

rekendagDe GROTE rekendag

Woensdag 23 april deden de leerlingen van het F- en G-cluster mee aan de grote rekendag. Het thema was dit keer “grafieken en verbanden”. We hadden een gezamenlijke opening en een circuit. Als afsluiting hebben we tabellen en grafieken gemaakt van alle gegevens die we verzameld hadden tijdens het circuit. We hebben de hele dag veel plezier gehad bij het uitvoeren van deze reken opdrachten. Kijk maar eens naar de foto’s!

 

Paasviering

op weg naar pasen

jose

Op vrijdag 18 april hebben we in G3 het paasfeest gevierd. We begonnen de dag met het Paas verhaal voorgelezen door juf José. Daarna hebben we in de klas alles klaargezet voor een gezellige Paaslunch en hebben we zelf eiersalade gemaakt. Die smaakte toch lekker!

Heel veel groetjes van de kids en juffen van G3

g3_clip_image002Een bezoek aan het van Abbe museum !

We mochten met de “van Abbe museum-Bus” naar het Van Abbe museum. Op donderdag 10 april zijn we met onze groep daar naar toe gegaan. Op de foto’s is te zien hoe Frank, onze van Abbe begeleider, ons door het museum leidde en hoe betrokken we waren. We hebben heel mooie kunst gezien en zelf maakten we de mooiste tekeningen over de kunst die we zelf mooi vinden. Ook hebben we zelf als een standbeeld op een lege sokkel gestaan.Tot een volgende keer,

Hartelijke groeten van alle kinderen en juffen van G3!

 

Carnaval

carnavalOp 28 februari vierden we Carnaval op de Taalbrug. Een paar kinderen van G3 deden mee aan de playbackshow met het liedje en het dansje van “de pinguindans”. Kijk maar eens naar de foto’s! Klik maar op de clowns.
Alaaf!

Surprise in G3 op 5 December 2013

pietEindelijk was het dan zover…… voor de eerste keer zouden we op school mee doen aan surprise. We zouden de gemaakte surprise aan elkaar gaan geven. Iedereen had erg goed zijn best gedaan om de namen niet te verklappen.
En omdat we het zo goed geheim hadden gehouden, beloofde Juf Karla een pepernotentaart voor ons te bakken. Op de foto’s kunnen jullie zien wat voor mooie surprises we allemaal gemaakt hebben. En ……jullie kunnen zien hoe we aan het smullen zijn van de pepernotentaart, die we helemaal op gegeten hebben!
Dit was het weer voor deze keer.

kerst

 

Verder willen wij jullie allemaal een heel fijne kerstvakantie toewensen, met gezellige feestdagen en een heel mooi 2014!
Hartelijke groeten van
alle leerlingen en juffen uit G3 !

Sinterklaascircuit

circuitSinterklaas circuit dinsdagmiddag 3 december 2013 voor het G- cluster
Om alvast in de stemming te komen voor het grote Surprise festijn van a.s. donderdag, hebben wij met alle leerlingen van het G-cluster Sintactiviteiten gedaan. We konden kiezen uit een pietenmuts knutselen, vingerpoppetjes maken, voorgelezen worden en liedjes zingen, een pepernotenbingo doen, het Sinterklaasjournaal kijken en pietendans leren en een mijterslinger maken.

Op de foto’s is te zien hoe enthousiast we allemaal waren. En nu op naar 5 december …… vol verwachting klopt ons hart!
Groeten van alle leerlingen en juffen van het G-cluster

Glow 2013 en “De Fladderaars” van G3

glowWe zijn door Cultuur Station Eindhoven uitgenodigd om dit jaar als school wederom mee te werken aan Glow Eindhoven.
Dat vinden wij een hele eer…dus op de foto’s kunt u zien hoe hard we dit jaar gewerkt hebben aan “de Fladderaars”. Samen met nog zes andere groepen van “de Taalbrug” hebben we allemaal andere vogels gemaakt.
glowvogelVan materiaal dat weersbestendig is, hebben we prachtige kunstwerken gemaakt. We hebben er in tweetallen aan gewerkt. Het was dus echt een werkje waarin we samen moesten overleggen hoe de vogel er uit kon komen te zien. Dat hebben we goed kunnen oefenen. Op donderdag 7 november zijn we “onze Fladderaars” zelf gaan plaatsen.
Als u onze kunstwerken in het echt wilt zien, kunt u op de route van Glow kijken waar “Dommelhoef” is. Daar staan onze “Fladderaars” namelijk heel mooi opgesteld.
Wij wensen u veel Glowplezier als u daar naar toe gaat.
Tot een volgende keer en veel Glowgroeten van iedereen uit G3!

 

De Paddenpoel

g3_clip_image002Op donderdag 26 september zijn we naar de paddenpoel geweest. Op de foto’s is te zien hoe leuk we het daar hadden en hoe hard we er gewerkt hebben. In het onderstaande verhaaltje kunt u lezen over onze ervaring. We hebben er een boeiend gesprekje over gevoerd.

Senem: Wij zijn naar de paddenpoel geweest
Nassim: Wij zijn naar de paddenpoel geweest om alles klaar te maken voor de winterslaap, van de dieren die daar leven
Romy: De uitleg vond ik saai
Senem: Het duurde wel lang
Juf Fieke: Jullie stonden te popelen om te beginnen
Justin/Senem: Wij wilden snel aan de slag
Romy: Ik vond maar 1 werkje leuk
Juf Fieke: De meerderheid van G3 vond het werkje met de schep het leukst.

g3_clip_image004
Nassim: Ik schrok toen de kikker op mijn hand sprong
Frank: Nassim schrok zich een hoedje!
Romy: Ik kon wel baggeren, maar ik wilde niet vies worden
Jusin: Baggeren is met een grote hark alle rotzooi uit de paddenpoel halen.
Nassim: Toen ik aan het baggeren was, zat ik met mijn rechtervoet vast in de modder.

In het voorjaar mogen we nog een keer naar de paddenpoel. Dan gaan we kijken of er alle kikkerdril is of dat er misschien al weer nieuwe kikkertjes en padden inde paddenpoel zitten.
Tot de volgende keer en hartelijke groeten van alle kinderen en juffen van G3.

 

classicexpressClassic express

Op vrijdag 6 september jongstleden is G3 (samen met G4) naar de classic express geweest. Dit is een soort mobiele concertzaal. We hebben daar uitleg gekregen over instrumenten en geluisterd naar klassieke muziek. (kijk maar eens op de foto’s) De classic express kwam bij ons op school omdat juf Leontien 25 jaar op de Taalbrug werkt. Dat was nog eens een leuke traktatie!

 

Even voorstellen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze site!
Hieronder zie je een foto van de kinderen van G3.
Onze juffen van dit schooljaar zijn: juf Karla, juf Fieke (logopedie) en juf Mariëlle
We hebben afgesproken om er een super gezellig schooljaar van te maken!

Groetjes van G3

groepsfoto