Open Dag Taalbrug College 5 februari

Mensen die wilden weten wat  Taalbrug College zo speciaal maakt kwamen op 5 februari kijken op onze interactieve Open Dag en om het Cluster 2 onderwijs te ontdekken.

Deze dag gaven we een kijkje in de keuken van onze school. Je kon professionals ontmoeten, demonstraties en presentaties bijwonen, een mini-les volgen en informatie-stands bezoeken. Ook kon je tijdens een ervaringscircuit zelf ervaren hoe het voelt om een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) te hebben of om slechthorend te zijn. Meer dan honderd bezoekers hebben de dag bezocht.

Wim Daniels was een bijzondere gast tijdens de Open Dag.

Wim Daniels op Facebook over de Taalbrug

wim daniels
Wim Daniëls
6 februari om 00:14 ·

Taalbrug

Gisteren was ik in Eindhoven op de open dag van de Taalbrug, specifiek op de afdeling voor leerlingen van 12 tot 20 jaar. De Taalbrug is een school voor speciaal onderwijs aan slechthorende/dove leerlingen of leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis.
Ik sprak er ouders, docenten, leerlingen en oud-leerlingen. Ik bespeurde veel lof voor de school en zag ook zelf bij enkele oud-leerlingen de geweldige resultaten die de school met hen bereikt heeft.
Het was mooi zoals enkele oud-leerlingen me vertelden over hun beperkingen en hoe ze die hebben overwonnen of hoe ze er nu mee om weten te gaan en gelukkig zijn in de baan die ze hebben gevonden.
Eén oud-leerling – nu werkzaam bij een webwinkel – had nog wel een heel bijzondere spraakstoornis weten te overwinnen, waarvan ik overigens niet wist dat het een stoornis was: hij had de neiging te veel te spreken; er zat geen rem op. Daarnaast was er bij hem sprake van autisme, zo zei hij zelf. Maar terwijl ik met hem sprak en hem wat vragen stelde, zag ik hem in zijn antwoorden geregeld heel duidelijk streven naar de punt. Hij beheerste zijn taal, kwam fantastisch uit zijn woorden en sprak uiteindelijk zelfs een groot publiek toe. Dat deed daarna ook nog een meisje, dat het juist altijd moeilijk had gevonden om contact te maken met mensen. Zij werkt nu bij Ergon in de keuken en kon er ook buitengewoon goed over vertellen, zeker ook over wat ze op school geleerd had om zover te komen.
Ja, met wat hulp, zoals van instellingen als de Taalbrug, hoeft een stoornis niet meer storend te zijn.

Hier kun je zien wat de bezoekers vonden van de Open Dag.

Evaluatie

About the Author

The Author has not yet added any info about himself

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.