‘Brusjesavond’ TOS en thema-avond voor ouders op 31 oktober a.s.

Brusjes thema-avond met thema TOS

Een TOS heb je nooit alleen. Alle gezinsleden hebben ermee te maken. Informatie over TOS en de beleving ervan helpt daarom ook de andere gezinsleden om TOS beter te begrijpen. Vorig schooljaar heeft Taalbrug College een thema-avond georganiseerd voor ouders waarin TOS en de betekenis voor kind, ouders en gezin centraal stonden. Ouders waren toen erg positief en spraken de behoefte uit om een soortgelijke avond te organiseren voor de broers en zussen van onze leerlingen. Daarom organiseren wij op donderdag 31 oktober een TOS doe/beleef-avond voor broers en zussen. Het programma wordt verzorgd door logopedisten Marcel Strijbosch en Resie Otten. Naast broers en zussen zijn ook, neven, nichtjes, vrienden en vriendinnen van harte welkom op deze avond. De avond is gericht op kinderen/jongeren vanaf 12 jaar.

Thema-avond “Puberteit en seksualiteit” voor ouders

Gelijktijdig met de brusjesavond is er voor ouders een avond die in het teken staat van relaties, intimiteit en seksualiteit in de ontwikkeling van uw zoon/dochter. In veel opzichten zijn uw kinderen niet anders dan anderen van hun leeftijd, maar toch zijn er regelmatig zorgen over hun kwetsbaarheid of beïnvloedbaarheid. Seksuele voorlichting vindt dan ook in aangepaste vorm plaats. Wanneer het gaat over mensen met een beperking wordt er vaak vanuit risico’s gedacht, wat soms een gezonde seksuele ontwikkeling in de weg kan staan. Ieder mens heeft behoefte aan en recht op een seksueel gezond en bevredigend leven. Op deze avond komt seksuologe Nicole van Zelst u het één en ander vertellen over de seksuele ontwikkeling van jongeren. Het wordt een interactieve avond waarin u vragen kunt stellen en ervaringen uit kunt wisselen.

About the Author

The Author has not yet added any info about himself